maig 11, 2022

200 anys del Passeig de Gràcia

El 200 aniversari del passeig de Gràcia, considerat esdeveniment d’excepcional Interès Públic

Vine i gaudeix dels primers esdeveniments que marquen l’inici de les celebracions que tindran lloc a l’emblemàtic Passeig de Barcelona al llarg del 2023.

DISSABTE 29 / DIUMENGE 30 ABRIL

DIA INTERNACIONAL DEL JAZZ

DISSABTE / 12.00 H i 17.30 H
Marching Band recorrent el Passeig de Gràcia.

DIUMENGE / DE 13.00 H A 22.00 H
6 concerts consecutius a l’escenari de Passeig de Gràcia, entre Gran Via
i Carrer Casp.

DIVENDRES 5 MAIG

MAPPING A LA CASA BATLLÓ

LIVING ARCHITECTURE
Espectacle d’art digital de l’artista turcamericà Refik Anadol sobre la façana de Casa Batlló.

5 PASSIS (21.30 H / 22.00 H / 22.30 H / 23.00 H / 23.30 H)
Passeig de Gràcia 43

DIUMENGE 14 MAIG

DIADA
CASTELLERA

Diada a càrrec dels Castellers de Barcelona i dels Castellers de la Vila de Gràcia.

A PARTIR DE LES 12.00 H
Passeig de Gràcia, entre els carrers Aragò i Consell de Cent.

BARCELONA INTERNATIONAL JAZZ DAY

Barcelona celebra el Dia Internacional del Jazz amb una jornada de concerts gratuïts al passeig de Gràcia.

La jornada, organitzada per la Fundació Barcelona Promoció, compta amb l’impuls de la regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona i s’emmarca en el programa d’activitats que commemoren els 200 anys del Passeig de Gràcia, efemèride que ha estat considerada com Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic (EEIP).

El dissabte 29 d’abril escalfarem motors amb la banda Gumbo Jazz Band, que en format de Marching Band oferirà als vianants i als establiments del Passeig de Gràcia un recorregut per tot el Passeig, apropant la música de Jazz, en un to festiu i alegre, a totes les persones que en aquell moment estiguin gaudint d’aquest espai emblemàtic de la ciutat.

Hi hauran dos passis de la Marching Band: un primer recorregut a partir de les 12 del migdia fins a dos quart de dues, i un segon passi a la tarda a partir de dos quart de sis fins a les set.

El diumenge 30 d’abril celebrarem el Dia Internacional del Jazz amb gairebé 10 hores de música amb sis grups que representen la diversitat del jazz, amb artistes de la potent escena barcelonina (inclòs un concert d’obertura dedicat als infants), però també músics de Sud-àfrica, Brasil, els Estats Units i el Regne Unit.

A partir de la una del migdia, començarem la jornada amb la Sant Andreu Dixie Band, una formació nascuda al si de la Sant Andreu Jazz Band que reinterpreta el jazz dels orígens, des de Nova Orleans fins al swing.

Continuarem amb un trompetista amb un dels sons més delicats de l’escena europea, Joan Mar Sauqué, que ens presentarà en primícia el seu segon disc en formació de trio. Las de Barcelona, un grup cooperatiu format per Magalí Datzira, Eva Fernández, Lucía Fumero i Juan Rodríguez Berbín, ens oferiran la seva particular revisió del jazz i músiques afins, sobretot d’origen llatinoamericà.

Michael League, fundador i líder de Snarky Puppy, i Bill Laurance (també membre de Snarky Puppy) presentaran a Barcelona el seu exquisit disc a duo, Where You Wish You Were, covat en terres catalanes i que inclou peces amb títols com ara La Marinada i Sant Esteve.

Un altre duo d’impacte és el que formen el mandolinista brasiler Hamilton de Holanda i el pianista sud-africà Nduduzo Makhathini, que presenten a Barcelona el seu projecte Routes of Discovery, amb el qual exploren la diàspora de la música africana al Brasil des dels temps de l’esclavatge fins a l’actualitat.

Finalment, la festa del Dia Internacional del Jazz tindrà una última cita vibrant amb la Balkan Paradise Orchestra que acomiadarà amb la seva energia contundent un dia dedicat al jazz per a tots els púbics al bell mig de Barcelona.

Un programa engrescador de concerts que vol ser un espai obert a la ciutadania per convertir el passeig de Gràcia, aquest 30 d’abril del 2023, en el passeig del Jazz.

HORARIS DIUMENGE 30 D’ABRIL

13 h. Sant Andreu Dixie Band

14.30 h. Joan Mar Sauqué Trio

16 h. Las de Barcelona

17.30 h. Michael League – Bill Laurance

19.15 h. Hamilton de Holanda – Nduduzo Makhathini

21 h. Balkan Paradise Orchestra

 

MAPPING A LA CASA BATLLÓ

La façana tornarà a sorprendre amb l’impactant mapping de Refik Anadol

El 5 de maig, Casa Batlló convertirà la seva icònica façana en un llenç per a projectar l’espectacle multimèdia “Living Architecture” (Arquitectura Viva), de l’artista turc-americà Refik Anadol.

El mapping, inspirat en l’arquitectura de la casa és gratuït i la seva durada és de 10 minuts. Començarà a les 21.30 h, amb diferents sessions programades cada mitja hora fins a les 23.30 h.

El mapping, ja es va projectar l’any passat i va tenir una gran acollida entre el públic i projecta una imatge de Barcelona precursora en el mapa internacional de l’art d’avantguarda.

L’espectacle és un in crescendo frenètic de llums, colors i música electrònica, transforma la façana de la Casa Batlló per a crear art sobre art, extraordinari diàleg entre l’analògic i el digital.

Aquest espectacle d’art digital forma part del programa d’actes que la Fundació Barcelona Promoció organitza per celebrar el 200 Aniversari del Passeig de Gràcia, esdeveniment que ha estat declarat d’excepcional interès públic.

Refik Anadol

Refik Anadol (1985, Istanbul, Turquia) és un artista digital pioner en l’estètica de les dades i intel·ligència artificial. La seva obra situa la creativitat en la intersecció d’humans i màquines. En prendre les dades que flueixen al nostre voltant com a principal material i la xarxa neuronal d’una ment informatitzada com a col·laboradora, Anadol pinta amb un pinzell pensant, oferint-nos visualitzacions radicals dels nostres records digitalitzats i ampliant les possibilitats de l’arquitectura, la narrativa i el cos en moviment.

HORARIS DE PROJECCIÓ DEL MAPPING

21:30 h / 22:00 h / 22:30 h / 23:00 h / 23:30 h